„Profu’ de tobe” Catalin Petrescu, „voluntar de profesie” la Fundatia Vodafone, pentru Asociatia CONIL

Avem bucuria sa anuntam ca „profu’ de tobe” Catalin (Cata) Petrescu se numara printre cei 18 castigatori ai programului „Voluntar de profesie”, editia 2013, finantat de Fundatia Vodafone!

vizual-voluntar-profesie

Cu acelasi talent pedagogic si entuziasm molipsitor dintotdeauna, Catalin va coordona, pe parcursul anului 2014, un proiect-pilot al Asociatiei CONIL, dedicat copiilor si adolescentilor cu nevoi speciale – autism, ADHD – intitulat “CONIL Rock Autism”.

Demersul, care isi propune sa integreze prin intermediul muzicii, si sa incurajeze talentele muzicale ale copiilor „speciali”,  este unic in peisajul ONG-urilor autohtone care au intre beneficiari copii cu autism.

In baza experientei acumulate pana in prezent – in lucrul cu beneficiarii din cadrul Asociatiei CONIL cu ADHD, nevazatori si ambliopi sau cu note autiste – Catalin este sigur de reusita acestui proiect.

Il felicitam, suntem mandri de reusita lui si ii dorim mult succes!

Imagine

Via vodafone.ro/despre-noi/implicare-sociala/fundatia-vodafone/voluntar-de-profesie/index.htm#tab-4:

„Nume: Petrescu Catalin

Profesie: Profesor muzica

Varsta: 23

Organizatie: Asociatia Centrul de Performanta Before & After School Conil

Pe parcursul ultimilor 2 ani, m-am implicat saptamanal ca voluntar profesor de muzica in lucrul cu o serie de copii cu nevoi educationale speciale, intre care s-au numarat copii cu ADHD, note autiste sau nevazatori; lucrand cu acestia am invatat sa comunic, sa explic si sa-mi adaptez metodele didactice pentru nevoile fiecarui copil, experienta ce a culminat cu publicarea unei metode “Despre Ritm si Sincronizare”

Descriere proiect

Prin proiectul “CONIL Rock Autism” imi propun ca, pe parcursul anului 2014, sa punem bazele unei trupe muzicale cu profil rock, care sa includa atat copii si adolescenti cu diagnostic din spectrul autist si ADHD, precum si copii tipici talentati la instrumente muzicale precum tobe sau chitara.
Trupa va face repetitii periodice in formula completa, in cadrul Centrului de Performanta CONIL, si va avea aparitii pe scena, la diverse evenimente cu public, festivaluri, dintre care unele organizate de Asociatia CONIL. Scopul proiectului este incurajarea talentelor si pasiunilor individuale, precum si socializarea copiilor cu autism si ADHD in cadrul unui grup cu preocupari artistice comune.”

Imagine

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s